artau ARCHITECTURES

Saint Benoit College - Saint Servais, Liège

back to thumbnails
23 out of 25

Project location

rue Lambert-Le-Bègue 44, 4000 Liège

Building contractor(s)

School centre St Benoit - St Servais asbl
rue Lambert-Le-Bègue 44, 4000 Liège

Year of completion

2004

Type of contract

public

Programme

Budget excluding VAT and fees

€3, 279, 691

Surface area

4,000 m²

Saint Benoit College - Saint Servais, Liège

This project to transform Intercom building to accommodate the school had to meet the difficult objective of managing traffic flow, as well has having to follow a tight budget. The original architectural expression architecture has been maintained: visibility, legibility of the construction modes and the preservation of the untreated appearance in contrast with a modern appearance. The flow of fresh air and daylight in each classroom is provided via courtyards, gardens and patios in this dense urban centre. The multimedia artist Jean Gilbert has been invited to contribute to the colour and lighting options to transform the space.

ARTAU Architectures