artau ARCHITECTURES

Enlargement and renovation of the Hôtel du Val d'Amblève, Stavelot

back to thumbnails
13 out of 25

Project location

Route de Malmedy 7, 4970 Stavelot

Building contractor(s)

Mr and Mrs Roxs
route de Malmedy 7, 4970 Stavelot

Year of completion

2008

Type of contract

private

Budget excluding VAT and fees

€2, 000, 000

Surface area

1,330 including existing

Project

This detached building includes 14 hotel rooms of +/-30 m2 and a wellness area. Its location depends mainly on an existing building that needed to be preserved. Furthermore, the building is constructed to take into account the remarkable trees nearby, the views over the park and panoramic views on the opposite side.
Wood is present in all its forms and shapes, not only on a structural level but also in the cedar cladding on the outside and the cherry wood cladding on the inside. The existing hotel has been redeveloped offer 3 more spacious rooms and two meeting rooms.

ARTAU Architectures